phpCollab Community
Discuss everything phpCollab!

The forums are currently in READ-ONLY mode while we upgrade the forums.
Home » Community » Bug Reports » Installation and setup issues (Various functions)
Installation and setup issues [message #8102] Wed, 15 August 2007 02:30 Go to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
First, thanks for writing this. It is simple and seems to generally fuction well. We experienced the following:
Administration / Company Details screen
Error msg:
Fatal error: Using $this when not in object context in /home/cds575a/public_html/phpcollab/administration/mycompany .php on line 85

Client Organizations / Client Organizations screen
When we try to add we get:

Fatal error: Using $this when not in object context in /home/cds575a/public_html/phpcollab/clients/editclient.php on line 138

From Projects screen, if you select a project, you get the details but preceded by this:

Warning: mktime() expects parameter 3 to be long, string given in /home/cds575a/public_html/phpcollab/includes/library.php on line 673

Warning: mktime() expects parameter 3 to be long, string given in /home/cds575a/public_html/phpcollab/includes/library.php on line 673

If you select any Project Website, this msg is at the top:
Warning: mktime() expects parameter 3 to be long, string given in /home/cds575a/public_html/phpcollab/includes/library.php on line 673

Warning: mktime() expects parameter 3 to be long, string given in /home/cds575a/public_html/phpcollab/includes/library.php on line 673

Perhaps the error is on our part. Hope you can help.

Thanks! bchoy
Re: Installation and setup issues [message #8103 is a reply to message #8102] Wed, 15 August 2007 05:30 Go to previous messageGo to next message
mindblender is currently offline  mindblender
Messages: 610
Registered: July 2003
Location: AZ
phpCollab contributor

bchoy,

Could you provide some more details please.

What OS are you running this on?

What version of PHP are you running?

What web server and version are you using?

What version of phpCollab are you using?

Does this happen all the time?
Re: Installation and setup issues [message #8108 is a reply to message #8103] Thu, 16 August 2007 02:48 Go to previous messageGo to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
Hello,

I am running WinXP Pro. I imagine most of our users will be running variations of XP (Home and Pro).

Our website is hosted elsewhere, I don't know exactly, but its a Linux server. Here are some specs I got off the server:
Apache version 1.3.36 (Unix)
PHP version 4.4.6
MySQL version 4.1.22-standard
Architecture i686
Operating system Linux
Shared Ip Address 64.21.83.174

Our version of phpCollab is 2.4 and we have just installed and set it up.

We do have error messages on almost every page which leads me to wonder if perhaps some of the scripts are even missing. I uploaded the files to our site using cuteFTP over wireless and had to redo some of the uploads.

We like what has been done so far and feel that we could provide you with some very useful feedback. I do not know if you are one of the developers but if so, I'd be happy to give you our admin login so you could have a look. We don't have anything really proprietary on there.

Thanks, in any event for this very promising effort. It is simply laid out and has a lot of potential.
BC
Re: Installation and setup issues [message #8109 is a reply to message #8102] Thu, 16 August 2007 03:22 Go to previous messageGo to next message
mindblender is currently offline  mindblender
Messages: 610
Registered: July 2003
Location: AZ
phpCollab contributor

I'd highly recommend using phpCollab 2.5 CVS if you can. 2.4 has a lot of bugs that have been fixed in 2.5.

Any chance you can give 2.5 a try and let us know if you still have the same problems?
Re: Installation and setup issues [message #8110 is a reply to message #8109] Thu, 16 August 2007 23:40 Go to previous messageGo to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
Thanks, we'll try it.

As I said, you've made a good start with the application and we think we'll have some good feedback for you.
Barry Choy
Re: Installation and setup issues [message #8111 is a reply to message #8110] Fri, 17 August 2007 02:30 Go to previous messageGo to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
I did get 2.5 uploaded and working but couldnt figure out how to update the db. Checked the main site for docs but it's "not found." Resaved settings file ok, but when trying to edit and save .db get:


Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/cds575a/public_html/phpcollab/includes/update_db.php on line 472

Suppose thats why when we click on Newsdesk we get:


Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/cds575a/public_html/phpcollab/includes/library.php on line 1090
Table 'cds575a_phpcollab.newsdeskposts' doesn't exist

Still get error msgs scattered here and there and don't know how to resolve that. If one of your Jedis wants to login and take a look thats ok with me.
Thanks,
BC
Re: Installation and setup issues [message #8113 is a reply to message #8102] Fri, 17 August 2007 05:39 Go to previous messageGo to next message
mindblender is currently offline  mindblender
Messages: 610
Registered: July 2003
Location: AZ
phpCollab contributor

The database changed a little in 2.5. Some new columns were added to a couple of the tables. Try starting from a fresh database and see if the errors go away. If they do, then you can migrate the data over with a little tweaking. In 2.5 final, the upgrade process will be more seamless and shouldn't have any errors.
Re: Installation and setup issues [message #8114 is a reply to message #8113] Fri, 17 August 2007 10:45 Go to previous messageGo to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
We'll try that, thanks!
Incidentally, i couldnt easily find any documentation on using Company logos - we tried a small bitmap and a small .jpg but both failed. Can you tell us the format and resolution spec for that?
Thanks again.
Re: Installation and setup issues [message #8115 is a reply to message #8114] Sat, 18 August 2007 23:32 Go to previous messageGo to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
Have encountered another more serious problem.
We backup up the .db, wiped it, uploaded 2.5, setup and restored the .db, no problem.

However, my user account, not the admin account, did not recognized my password. When I log in as admin and change it, it still will not let me in. This is a big problem since I am the lead for all the projects on my site and I do not want to perform management as the admin.

Also, as an aside, the reset password function off the main login screen needs tweaking. If you enter you user name and press the button, the screen blinks, but otherwise, there is no other indication the pword was reset. I imagine, many users will press again and again, each time resetting the pword.

On a more general level, I did not realize that the program had not been in development. Do you know what the plans are to continue, or is dev paused at this version?

Thanks for the hard work!
BC
Re: Installation and setup issues [message #8116 is a reply to message #8115] Mon, 20 August 2007 07:10 Go to previous messageGo to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
Uh-oh,
Now here's a real problem. I've already been locked out of my own user account, as mentioned just previously. As of today I cannot log-in as administrator: no one else had the password and couldn't have changed it and we haven't made any changes since upgrading to v2.5

If we cannot resolve this we have to move on, much as I like your app. If you have a suggestion or two, that would help.
Thanks!
BC
Re: Installation and setup issues [message #8117 is a reply to message #8102] Mon, 20 August 2007 09:09 Go to previous messageGo to next message
mindblender is currently offline  mindblender
Messages: 610
Registered: July 2003
Location: AZ
phpCollab contributor

When you copied the data from the old 2.4 database to the 2.5 database, did you modify the schema to match the new tables?

If not then that will cause problems.

What message are you getting when you try and log in as the administrator? Can you log into any of the accounts?
Re: Installation and setup issues [message #8120 is a reply to message #8117] Mon, 20 August 2007 22:56 Go to previous messageGo to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
Hi,
Here's what I did on the upgrade:
Backed up existing .db
Deleted it
Created new .db (same name)
Uploaded phpcollab 2.5
Ran the installation
Logged in and restored the database
Everything appeared fine and we continued using it, then for no apparent reason my user login locked. Upon login attempt, the screen blinked, fields cleared, thats it. Tried the password recover feature on the login page, but it did not work.
I then logged in as admin and posted some stuff that was needed for our group. The next time I tried to log in, same thing - admin/mypassword was not recognized. I went into my file manager on the webserver and created a new user but that user also cannot log in.
We are not programmers and cannot do much more than this. I can follow simple instructions, but I'm not a Jedi. If you can give me or point me to a step by step and I can wipe everything and reinstall again, I can do that, but I will have to repost some data and my group will lose their comments since I now have now way to backup the .db.
Thanks!
BC
Re: Installation and setup issues [message #8121 is a reply to message #8102] Mon, 20 August 2007 23:57 Go to previous messageGo to next message
mindblender is currently offline  mindblender
Messages: 610
Registered: July 2003
Location: AZ
phpCollab contributor

Hmm.. Haven't heard of it doing that before.

Do yo have shell access to the web server where you are running the application? If so, you can backup your database using the MySQLDump utility.

As for the locked accounts, you manually reset the passwords in the database. Use the password values found here: http://phpcollab.wiki.sourceforge.net/FAQ. That will set the password to abc123. The default encryption is CRYPT. The command to update the record is:
UPDATE phpcollab.members SET password = 'value_from_wiki' WHERE login = 'login_name'
example:
UPDATE phpcollab.members SET password = 'ab3z4hnHA5WdU' WHERE login = 'admin'


I have not tested the above command but it should work, but make sure you backup the database prior to manually changing anything.

Let me know if you have any problems or need additional help.

[Updated on: Mon, 20 August 2007 23:59]

Report message to a moderator

Re: Installation and setup issues [message #8122 is a reply to message #8121] Tue, 21 August 2007 00:01 Go to previous messageGo to next message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
Hello,
First, thanks for your very prompt reply. Yes I have access to everything on the webserver. I will try what you have recommended and see what we can do. I believe I can handle what you have provided.
Thanks,
BC
Re: Installation and setup issues [message #8123 is a reply to message #8121] Tue, 21 August 2007 00:13 Go to previous messageGo to previous message
bchoy is currently offline  bchoy
Messages: 20
Registered: August 2007
phpCollab guest
Oops, sorry, I misspoke. I do not have shell access to the webserver, back to square one. The only thing I can think of is to wipe everything and reinstall but as I mentioned we lose some posts. If this situation recurs it will be a problem for us. If you any other thoughts, please let me know.
Thanks!
BC
Previous Topic: [BUG] Editing Task
Next Topic: [BUG] Go to last page downloads file
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Oct 20 23:39:34 CEST 2014

Total time taken to generate the page: 0.15889 seconds